Honkajoen Seudun Urheilijat ry - Liikunta eri muodoissaan tuottaa suunnatonta mielihyvää!

Suunnistuskevään tuloksia

kesäkuu 19, 2019 by Suunnistus, Uutiset No Comments

HSU:n suunnistuskausi on hyvässä vauhdissa. Omia kuntorasteja on pidetty jo pidetty neljät, kerran oltiin Kivistökulmankartalla yhdessä KanSun kanssa (ko. kartta on HSU:n ja KanSun yhteinen) ja on ollut hienoa, että väkeä on ollut mukavasti liikkeellä. Suurehko määrä HSU-suunnistajia on myös vieraillut KanSun kuntorasteilla viikoittain. Kevätkauden ylivoimainen kohokohta on tietenkin Jukolan viesti, joka juostiin viikonloppuna Kangasalan Heponiemen kylän metsissä.

Seuraavassa muutamat tulokset omilta kuntorasteilta sekä lyhyt Jukola-raportti:

17.5. Pahamäen kartta, ratamestari Heikki Haunia, mukava lämmin kevätilta, 12 osallistujaa

A-rata, 4,6 km

 1. Jukka Mäki 50.37
 2. Arto Uusihonko 1.02.35
 3. Mika Mukkala 1.05.44
 4. Jussi Jussila 1.24.56
 5. Juho Syrjäläinen 1.25.07
 6. Veikko Ahokas 1.35.59
 7. Samuli Hietaoja 1.38.57
 8. Sofia Kuusinen 1.18.01 (oma rata)

B-rata, 3,5 km

 1. Salla Uusihonko 46.30
 2. Mirjami Uusihonko 1.04.26

C-rata, 1,2 km

 1. Sini Mukkala ja Milla Ylilammi 35.25

7.6. Rynkämajan kartta, osallistujia 13, helteinen kesäilta. Ratamestarina toimi Markku Joensuu, joka oli päivittänyt karttaa ja kartoittanut ja piirtänyt myös aivan uuden alueen. Markkuhan on Pohjois-Satakunnan virallinen karttaguru – Honkajoellakin taitaa olla kaikki käytössä olevat kartat Markun piirtämiä tai ainakin päivittämiä.

A-rata n 5,6 km (8)
1. Jukka Mäki 60.53
2. Heikki Haunia 66.11
3. Jukka Koskiniemi 69.13
4. Samuli Hietaoja 81.04
5. Arto Uusihonko 81.48
6. Jorma Uusipaasto 94.13
7. Veikko Ahokas 108.18
Timo Turpeinen, ei aikaa

B-rata (5)
1. Kalevi Västilä 47.07
1. Veikko Forsman 47.07
Anne Vähäniemi, ei aikaa
Sari Pajukoski, ei aikaa
Miia Rajakallio, ei aikaa

Jukolan viestissä oli HSU:lla kolmejoukkuetta, yksi Venloissa ja kaksi Jukolassa. Päätavoitteen, eli hyväksytyt suoritukset, saavutti kaikki kolme porukkaa. Kuntoiluhengessä siellä oltiin, mutta tietenkin numerolappu rinnassa aina kaikki metsään jätetään, mitä jätettävissä on, se on selvä!

Venloissa juoksivat Sonja ja Mimmi Uusihonko, Minna Karanka-Haunia ja ankkurina Jenni Uusihonko. Loppusijoituksena oli 1239. Oikeaan mittaluokkaan tulos asettuu, kun todetaan, että joukkueita oli kaikkiaan n. 1800! Honkajoen Venlat juoksivat (no taisi joku välillä kävelläkin) tasaisesti 1000:n tuntumaan osuuksillaan.

Miesten ”ykkös”joukkueessa juoksivat järjestyksessä Juuso Västilä, Henri Koivisto, Heikki Haunia, Arto Uusihonko, Heta Haunia, Mikko Jalava ja Mika Mukkala. Loppusijoitus oli reilusti tuhannen joukossa: 999! Todellisen huippusuorituksen teki Henri toisella osuudella, osuussijoitus oli 398 – se on todella kova sijoitus lähes 1900 joukkueen seassa. Erityismaininnan ansaitsee myös porilaisessa Rastikarhuissa nykyisin tosissaan suunnistava 17-vuotias Heta, joka kommentoi iskälle osuutensa jälkeen: ”Ei se nyt kauheen hyvin mennyt, mutta nostin mä sen, minkä sä jäit!”. Mainittakoon erikseen, että päivällä Heta juoksi Venlojen viestissä RasKan kakkosjoukkueessa toisen osuuden ja sai vyölleen melkoisen meriitin: hän ohitti osuudellaan 415 joukkuetta!

”Kakkos”joukkueessa ravasivat Jukka Mäki, joka on tullut tunnetuksi KanSun iltarastien AL-radan vakiokärkenä, suunnistusjaoston puheenjohtaja Samuli Hietaoja, Jukka Koskiniemi, Jorma Uusipaasto, Veikko Ahokas, Arimo Koivisto ja ”vakiolaina-ankkurimme” Keijo Pulkkinen. Joukkueen sijoitus oli 1396.

Lainausmerkit joukkueissa tarkoittavat, että HSU:n joukkueita välttämättä suoraan nimetä paremmuusjärjestyksessä: kun kuntoporukoita kasataan, katsotaan, että molempiin joukkueisiin saadaan sopivat juoksijat pisimmille ja pimeimmille osuuksille, eli jaksamista ja taitoa sijoitetaan sopivasti molempiin joukkueisiin. Näin varmistetaan kaikille mielekäs suunnistuselämys.