Honkajoen Seudun Urheilijat ry - Liikunta eri muodoissaan tuottaa suunnatonta mielihyvää!

Lumitykki? Palaveri ke 25.11.

18 marraskuun, 2015 by Uutiset No Comments
Ke 25.11. klo 18 pidämme Honkalassa palaverin, johon halutaan edustaja KAIKISTA HONKAJOEN PERHEISTÄ, JOISSA HIIHTOA HARRASTETAAN. Tämä siis koskee muitakin kuin kilpahiihtäjiä, joten laitetaanpa sana kiertämään!
Palaverin aiheena on mahdollinen osallistuminen pohjois-satakuntalaiseen LUMITYKKIHANKKEESEEN. Jämin Jänteen johdolla pohjoissatakuntalaiset hiihtoseurat ovat tekemässä Leader-hanketta, joka sisältäisi kahden lumitykin (ja oheistilpehöörien) hankkimisen seutukunnalliseen käyttöön.
 
Onko meillä rahkeita lähteä mukaan? Löytyykö riittävästi ihmisiä, jotka olisivat valmiita uhraamaan pari syystalven päivää ladun lumitustalkoisiin? Lähtökohta olisi, että perustaisimme ”tykki-tiimin”, jolla olisi honkajokisessa hiihtoharrastuksessa selkeästä rajattu tehtävä: Hoitaa kerran vuodessa lumen tykitys ja levitys (n. 1,5 km latu). Arvion mukaan tykitykseen kuluu kaksi päivää ja levitykseen yksi päivä tai kaksi iltaa. Ihannekokoonpano olisi suunnilleen:
  • 3-5 henkilöä tykin valvontaan vuorotellen. Nämä opettelisivat tykkien käytön kommervenkit.
  •  5-6 traktorimiestä, yksi pyörökuormaajan käyttäjä mahdollisesti yksi kaivinkoneen tai järeän traktorin käyttäjä lumen levittämiseen.

Ja talkootyöstähän tässä kyse on. Mahdollisesti polttoainekuluja voitaisiin korvata, mutta palkkaa ei luvata. Kuten ei luvata muustakaan seuratoiminnista tai harrasteiden vetämisestä…. Mutta huom: kyse on siis selkeästi rajatusta hommasta, joka sitoo vain muutaman päivän vuodesta, kun muu seuratoiminna junailu on usein viikottaista, vilkkaalla kaudella monesti lähes päivittäistä.

 
Myös kunnan ja muiden mahdollisten tukijoiden kanssa tullaan käymään neuvotteluja, joten apua saattaa olla tulossa heiltäkin.
 
Ja vielä lopuksi tärkein juttu:
 
Jos tämä hanke toteutuu, se mahdollistaa pitkän hiihtokauden kuntohiihtäjälle, PAIKALLISEN mahdollisuuden hiihtoharrastusta aloittaville lapsille, lunta koulujen liikuntatunneille, lumivarmuutta kilpahiihtäjälle ja varmuuden seuran hiihtotoiminnalle. Siis kaiken kaikkiaan aivan uudenlaisen mahdollisuuden hiihtoharrastukselle Honkajoella.
 
SIIS: TÄMÄ ON HAASTE JUURI SINULLE JA PERHEELLESI!