Hopeasompaa

Lumet alkavat olla kokonaan sulaneet ja hiihtokausi suunnilleen paketoitu. Kovin lyhyeksi kunnon talvikausi taas jäi. No, hienoja kisoja saatiin onneksi silti pidettyä. Tässä HSU:n hiihtojien tulossatoa loppukauden arvokisoista.

Hopeasomman loppukilpailu (eli siis 13-16-sarjojen ”SM-kisat”) kisattiin Oulun Haukiputaalla Virpiniemen hienossa hiihtokeskuksessa viime viikonloppuna. Lämpimästä säästä huolimatta päästiin hiihtämään varsin hyvissä olosuhteissa. HSU:n hiihtäjistä parhaiten menestyi Jussilan Jussi, joka hiihti M15-sarjan 5 km-matkalla upeasti sijalle 12, vain 54 sekuntia kärjestä. Jussilan Marjaana puolestaan nappasi aijan 24 sarjassa N14 (3 km) 44 sekkaa kärjestä. N13 sarjassa hiihtivät Haunia Heta sijalle 62. ja Uusihongon Salla sijalle 74. Sijoitukset asettuvat oikeaan mittakaavaan, kun toteamme, että esim N13-sarjassa maaliin hiihti 106 osanottajaa ja yhteensä hiihtäjiä viikonlopuna oli viivalla n. 800!

Lisäksi oli vielä joukkue N14 sarjan viestissä. Manta, Heta ja Salla päätyivät sijalle 31. Maaliin hiihti 53 joukkuetta.

Kannattaa käyddä katsomassa järjestäjienkin nettisivuja – löytyy mm. hienoja kuvia: http://www.haukiputaanveikot.fi/hopeasompa-2015/