Aluemestaruussprintti juostuna

Riittipä 6.9. iltasella kyläläisillä ihmeteltävää, kun Honkajoella juostiin ihka ensimmäinen sprinttisuunnistuskilpailu. Järjestelyt sujuivat hyvin saumattomassa yhteistyössä Kankaanpään Suunnistajien kanssa.

Mitä sprinttikisan järjestäminen vaatii? No esimerkiksi:

  • Kartta pitää olla! Kartasta osan oli Markku Joensuu ”alkuversioksi” tehnyt jo syksyllä 2022, mutta siihenkin osaan Markku teki kymmeniä korjauksia kuluneen kesän mittaan ja jatkoi karttaan ison palan Hongontien – Karviantien eteläpuolelle. Karttaa tarkennettiin ja viimeisteltiin aivan viime hetkiin asti.
  • Lupia. Lupa-anomuksia tehdään poliisille ja pelastusviranomaisille. Myös monilta alueen asukkailta varmistettiin suostumus siihen, että suunnistajat saivat esim. pihoissa juosta.
  • Suunnittelua. Työnjakoa kahden järjestävän seuran välillä, yksittäisten ihmisten välillä, erilaisten yksityiskohtien totauttamistapoja, tarvittavien materiaalien hankkimista, talkoolaisten haalimista… Mm. kaikkia näitä mietittiin palavereissa, puheluissa ja whatsappryhmissä pitkään ennen kilpailua.
  • Talkootyötä! Yksittäisiä talkooihmisiä tarvittiin kymmenittäin, tekijöitä tuli paljon molemmista seuroista. Toisilla hommia oli jo viikkoja etukäteen, toiset tulivat paikalle h-hetkellä, mutta kaikkia tarvittiin. Suuret kiitokset kaikille talkoolaisille!

Kisapäivänä hommat etenivät suunnitellusti, mitään suurempia ogelmia ei ilmennyt. Ilma oli kuin morsian. Kilpailijoita oli mukana reilusti toista sataa – myös ulko-satakuntalaisia oli tullut paljon mukaan, varsinkin Etelä-Pohjanmaalta. Mikäs siinä sitten oli kisoja pitäessä.

Kannattaa käydä tsekkaamassa myös KanSun sivuja, sieltä löytyy myös tulokset: https://www.kansu.fi/kilpailut/kilpailut-2023/satakunnan-am-sprintti-ke-6-9-2023/

Vielä pari kuvaa: