Ultimaattinen suunnistusseikkailu Housulammilla! …ja Jukolassakin tuli käytyä…

Perjantaina 2.7. piti Koskiniemen Jukka HSU:n kuntorastit lähellä mökkiään Venesjärven Housulammin maastossa. Vaikka paikka olikin selvästi kauempana kuin omat kuntorastimme normaalisti, saapui pahaa-aavistamaton kuntosuunnistajien vakiporukka paikalle. Eikä ihme, sillä Jukka oli luvannut lämmittää mökillä saunan hikisille pihkaniskoille.

Ihan ’peruskeikkaa’ ei näistä kuntorasteista tullut. Lämpömittari näytti melkein kolmeakymmentä ja jokunen paarma tuli härnäämään heti, kun autosta nousi nastareita jalkaan laittamaan. No, mitäs pienistä, ratahan oli lyhyenpuoleinen, alle 4 kilsaa, kyllä tästä selvittäisiin mökille löylyihin helposti. Eiköhän tommoinen lenkki kolmessa vartissa hoidella.

Mutta ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Maasto osoittautui erittäin vaativaksi. Oli todella tarkkaa, pienipiirteistä ja teknistä suunnistusta, oli paljon hidasta ja puskaista vihreää, oli raskasta suopursupohjaa. Ja niitä paarmoja oli ihan hemmetisti.

Lopulta totesimme, että tuloksista tuli hyvin erikoiset: kaksi miestä keskeytti: Jukka M:n jalka kramppasi, Mika löysi itsensä tieltä pari sataa metriä rastin takaa. Allekirjoittaneella meni monta rastiväliä ihan hyvin, mutta kahdella välillä hukkasin itseni oikein huolella – pummeja ei laskettu minuuteissa, vaan kymmenissä minuuteissa. Helppoa ei ollut kellään muullakaan.

Mutta mitäs pienistä, suunnistuksen yksi hienoista puolista onkin ehdottomasti tietynlainen seikkailullisuus. Sitä saimme tällä kertaa toden teolla kokea. Ja Jukan ja Aulikin tarjoamat löylyt, makkarat, kaffet ja muukin nesteytys kyllä olivat vaivan väärti! Ja niinhän se on, että mitä vaikeampi suunnistuskeikka on takana, sitä kovempaa on jälkipeli.

Tulokset puhuvat puolestaan:

  1. Arimo Koivisto 1.24,35
  2. Heikki Haunia 1.25,09
  3. Samuli Hietaoja 1.47,20
  4. Veikko Ahokas 1.55,57

Jukka Mäki ja Mika Mukkala DNF

Ja kun nyt suunnistuksesta kirjoitetaan, niin kerrotaanpa lyhyesti myös pienistä kyläkisoista Mynämäellä ennen juhannusta: Nimittäin Jukolan viesti juostiin koronakesien jälkeen oikealla paikallaan. HSU oli taas mukana kahdella joukkueella: Venloissa Uusihongon siskokset Minnalla vahvistettuna olivat sijalla 1085 ja Jukolana viestissä ’nuori’ joukkueemme sijalla 875. Ei ihan mitalia tällä kertaa, mutta tyylikkäät hyväksytyt suoritukset.

Kovin HSU-suoritus Jukolassa oli ehdottomasti suunnistusjaostomme pj:n Samuli Hietaojan rooli järjestelyissä. Jukolan viestihän vaatii massiivisen määrän talkoolaisia, jotta tarvittava infra saadaan pystyyn ja kisa sujuu hyvin. Samppa on eläkepäiviensä ratoksi lähtenyt talkoilemaan Jukolaa jo useamman kerran. Teräväpäinen sähköammattilainen on toivottu talkoolainen Jukolassa aina. Nyt Mynämäen Lukkarijukolassa Sampalla oli erittäin vastuullinen ”sähköpomon” homma. Myös HSU:n joukkueet hyötyivät Sampan isosta roolista: HSU:lla oli taatusti koko Jukolan paras telttapaikka aivan kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Tottakai teltassa oli myös sähköpistoke ja -valot!

Lukkarijukolan sähköpomo Samuli Hietaoja HSU:n teltalla.