Honkajoen Seudun Urheilijat ry - Liikunta eri muodoissaan tuottaa suunnatonta mielihyvää!

Karhuviesti myötätuulessa

13 huhtikuun, 2014 by Uutiset No Comments

Karhuviesti, maantieviesti ”Raumalt Porrii”,  on perinteinen juoksukauden avaus todella monille alan harrastajille kuntohölkkääjistä kilpajuoksijoihin. Tottakai myös HSU:lta on joukkue mukana tässä hienossa tapahtumassa. Tämänkertainen viesti oli järjestyksessä jo 37. ja keräsi ennästysmäärän joukkueita mukaan. Olosuhteet olivat poikkeuksellisen hienot: päästiin nauttimaan myötätuulesta ja 12 asteen aurinkoisesta lämmöstä.

HSU:n joukkue oli sekoitus kokemusta ja lupausta paremmasta tulevaisuudesta ikähaarukan ollessa 14-47 vuotta! Vaikka HSU ei taistelekaan aivan kärjen tahdissa, täysillä mennään, kilometrivauhteja vertaillaan ja kankaanpääläisille ei ainakaan anneta periksi… Parhaimillaan HSU:n joukkue on juossut tämän n. 50 km-pituisen reitin hitusen alle 3.05. Nyt meni vähän alle 3.12, joten yksi parhaista HSU-suorituksista oli kyseessä.

Millainen joukkue tähän tulokseen päätyi?

Itseoikeutettu aloittaja (osuuspituus n. 9 km), kovin syömähampaamme oli Manu Kauppila, 36 v. Honkajokiset hiihtoihmiset muistavat Manun nuoruuden hiihtoladuilta, Manu oli Satakunnan ykköshiihtäjiä Honkajoella asuessaan. Sittemmin hiihto on vaihtunut juoksuharrastukseen, Manu on taittanut maratonin useamman kerran hurjiin 2.40-2.45 -lukemiin. Siviilielämässä Manu on päätynyt pankkialalle ja asettunut perheineen pääkaupunkiseuduille.

2. osuudella (n. 8 km) ravasi Hautamäen Jouni, joka jokunen vuosi takaperin edusti nuorten sarjoissa valtakunnan kärkeä 800m juoksussa, onpa Jouni ollut mukana pohjoismaisessa maaottelussakin. Jouni puolestaan asuu nykyisin Itä-Suomessa perheineen – eikä ole poissuljettua, että voisi vielä laittaa lapun rintaansa juoksutamineissa.

3. osuutta (n. 5 km) vei Santaskylan lahja Honkajoen kestävyysurheilulle, Jussi Hietaoja. Maanviljelijän työt  kuulemma riittävät hyvään juoksuvireeseen, harjoittelu vaan rikkoo paikat… 🙂 Hietaojan suvussa hiihtotaustahan on itsestäänselvyys.

4. osuutta (reilu 6 km) veteli puhtaalla päkiäjuoksulla Hautamäen veljeksistä nuorempi, Jyrki. Hänen kilpaurheilutaustansa löytyy yleisurheilusta, päälaji oli korkeushyppy. Treenit ovat edelleenkin kuuleman mukaan herkkyyttä, nopeutta ja liikkuvuutta kehittäviä, mutta uskomattoman kovaa mies etenee kestomatkoillakin. Jyrki asuu ja opiskelee nykyään Tampereella.

5. osuudella (n. 5, 5 km) oli hommaa ”opettelemassa” joukkueemme ensikertalainen keltanokka Jussi Jussila, 14 v.. Jussihan on ikäluokassaan valtakunnan kovimpia hiihtäjiä.

6. osuuden, reulut 6 km ylämäkeen veti allekirjoittanut. No. Ei erityistä kerrottavaa…

Ankkurina (reilu 9 km) oli keväällä ylioppilaslakin päähänsä laittava nuori hiihtäjämme Henri Koivisto.

Tällaisella porukalla sompailtiin päivä Mäkelän pikkubussilla kasitien ruuhkassa. Juoksemisen lisäksi päivään mahtuu myös hienoja juttuhetkiä, vessan etsimistä, hienhajuisia vaatekasseja. Ja lopuksi terveellinen urheilijan ateria Tikkulan Hesessä.

Kun tämän kirjoitin, oli ”virallisen raportoinnin” ohella tarkoitus osoittaa muutama hieno asia urheiluharrastuksessa:

  • se yhdistää eri ikäpolvia.
  • se kokoaa samanhenkistä porukkaa yhteen matkojen päästä.
  • se tuottaa upeita tarinoita ja hienoa muistoja.

t. Se 47v. veteraani