Tervemenoa ladulle!

HSU:n hiihtotoiminta on nyt joulutauolla, ohjatun toiminnan jatkuminen riippuu pakkasten lisäksi nyt jälleen myös koronarajoituksista. Seuratkaa siis tiedottamista!

HUOM: Vaikka koronasäännöt estäisivät ohjatut harjoitukset, oman perheen porukalla voi silti ladulle mennä. Haastammekin kaikki vanhemmat viemään lapsia hiihtämään! Sovitaan samantien, että kuntoladulla aina nopeampi väistää hitaampaa ja lapsille on aina tilaa.

Pari vinkkiä pienten lasten hiihtotouhuihin:

  • Jos tykkiladun takalenkin alamäkimutkat ja nousu tuntuvat liian hurjilta, on täysin sallittua kääntyä takaisin ennen takalenkkiä.
  • Toisaalta taas nimenomaan mäkien laskeminen ja mutkista selviäminen tuottavat tasapainovalmiuksia, jotka helpottavat ”oikeiden” hiihtotekniikoiden oppimista huomattavasti.
  • ”Taitokikkoja” kokeiltavaksi: hiihdä ilman sauvoja, kokeile kuinka pitkiä liukuja pääset yhden suksen varassa, ”ravit”: isompi vetää pienempää sauvoista, jos osaat jo luistella etuperin, onnistuuko se takaperin? …jne…
  • Nopeimmin oppii hiihtämään, kun on usein suksilla. Sen sijaan kilometrejä ei tarvitse keräillä.

Kilometrinnielijöille vielä tiedoksi: Lauhanvuoressa on ajettuna n. 20 km pertsalatua. Ladun kunto vaihtelee aika lailla, parasta baanaa on alarinteiden tienpohjilla, mutta ylhäällä lakialueella latu on vielä varsin heikkoa.