Honkajoen Seudun Urheilijat ry - Liikunta eri muodoissaan tuottaa suunnatonta mielihyvää!

Tykkiladun avajaiset pidettiin kauniissa pakkasillassa

17 tammikuun, 2019 by Hiihto, Uutiset No Comments

Honkajoen Seudun Urheilijoiden talkooporukka tukijoineen tuotti joululahjan lähiseudun hiihdon harrastajille: juuri ennen joulua valmistui kilometrin mittainen tykkilumilatu Honkalan maastoon. Ja mikäs oli talkoillessa, kun Honkajoen Lions Clubin Leader-hankkeen myötä oli käytössä huippuolosuhteet: latu-uria on parannettu, älyvalot asennettu ja vesiallas lumetusta varten kaivettu. HSU:n hiihtoporukka ehdottaakin, että Honkalan 5km latu nimetään Leijonalenkiksi, 1,5km älyvaloreitti Hannun lenkiksi Leader-hankkeen päävastuullisen Hannu Uusihongon mukaan sekä tykitysallas Yrittäjäaltaaksi, sillä se on Honkajoen Yrittäjien aikaansaannos.

Vaikka ladulla onkin ollut hiihtäjiä paitsi Honkajoelta, niin myös ainakin Karviasta ja Isojoelta, HSU:n hiihtojaosto järjesti keskiviikkona 16.1. illalla tykkiladun avajaistapahtuman, jotta tieto ladun olemassolosta tavoittaisi mahdollisimman monet hiihdosta kiinnostuneet. Ihan kaikenlaisille hiihtäjille latu nimittäin on tarkoitettu.

Jotta ladulle lähtemiselle olisi mahdollisimman matala kynnys, oli avajaisissa tarjolla ilmaista voitelupalvelua ja -opastusta. ”Rasvamestareilla” olikin kiitettävästi töitä: 15-20 paria suksia tuli voideltua. Vaikka hiihdon tekniikkaopetukseen ei kovin moni ottanutkaan osaa, olivat järjestäjät erittäin tyytyväisiä iltaan, sillä kaikkiaan ainakin viitisenkymmentä henkeä hiihti, söi makkaraa, joi kahvia ja mehua kauniissa talvisessa pakkasillassa. Vahvasti sellainen kuva jäi, että tyytyväistä väkeä lähti koteihinsa hiihtosaunaa lämmittämään. Tapahtuma ei varmaankaan jäänyt viimeiseksi laatuaan.

Kummelityyliin voisi lopuksi todeta, että hiihtämään vaan, sillä latu tykkää, että siinä hiihdetään!