Honkasprintti, tekstiä päivitetty 26.2. klo 16.15

Päivitys 26.2.: Tällä hetkellä (maanantaina klo 15.45) ilmoittautuneita on yhteensä reilut 40, hiihtokalenterin kautta tullut 30 ja sähköpostilla toistakymmentä. Vielä on aikaa iltayhdeksään, jolloin ilmoittautuminen sulkeutuu. Ja ilmoittautua kannattaa, sillä leudosta säästä huolimatta lunta sprinttiradalla kyllä riittää ja sääennuste lupailee ti- ja ke-öiksi pakkasta. Lisäksi tuttuun Honkasprinttityyliin kaikki kilpailijat palkitaan mitalilla sekä Pirjon Pakarin tuoreella leivällä! HUOM: lue kisaohjeet jutun lopusta, niihin tullut pari muutosta.

Honkajoen Seudun Urheilijat pitää jälleen huolen siitä, että satakuntalaisesta hiihtokalenterista löytyy myös sprinttikilpailut. Honkasprintti vuosimallia 2024 järjestetään ke 28.2. klo 18. Perinteeksi muodostunut kisamme on myös Rice Race Tour -osakilpailu.

Honkasprintti järjestetään vakiintuneen kaavan mukaan: Kyseessä on henkilökohtainen sprinttikilpailu. Kilpailumuoto on ns. eräsprintti: sama sarja lähtee useamman kerran yhteislähtönä, lasketaan kunkin hiihtäjän sijalukupisteet yhteen, pienin pistemäärä voittaa. Aikoja ei oteta. Tasatilanteessa viimeisen erän järjestys ratkaisee. Matkat n. 300 -1000 metriä sarjasta riippuen. Hiihtotapa on vapaa.

Kilpailukutsu ja ilmoittautuminen hiihtokalenterissa: https://hiihtokalenteri.fi/maastohiihto/28-02-2024-honkasprintti-v-myos-rice-race-tour-osakilpailu

Huom: Satakunnan hiihto on päättänyt, että 10v. ja nuorempien sarjoihin voi satakuntalaiset osallistua myös ilman Skipassia. Tässä tapauksessa ilmoittautumiset sähköpostilla heikki.haunia@gmail.com ja osanottomaksut HSU:n tilille FI84 4720 1020 0054 59.

Kilpailukeskus on Honkajoen urheilukentällä ja pysäköinti monitoimitalo Honkalan P-alueella (os. Honkalantie 1, 38950 Honkajoki).

Lähtölista/aikataulu tulee tänne nettisivulle viimeistään ti 27.2. illan mittaan. Jo etukäteen pystyy ennakoimaan, että viimeistään n. klo 18.30 ovat kaikki kilpailijat jo lähteneet ensimmäiseen eräänsä ja toisaalta viimeinenkin erä lienee maalissa n. klo 19.45.

Alustavat kilpailuohjeet (Huom: muutoksia tehty 26.2.!):

  • Kilpailijoiden /huoltajien pysäköinti EHDOTTOMASTI Honkalan monitoimitalon P-alueelle, josta noustaan muutama porras ylös katokseen, jossa kisatoimisto sekä mehutarjoilu ja puffetti (kaffet, makkarat jne).
  • Kilpailunumerot jaetaan kisatoimistossa yksitellen. Ei seurapusseja.
  • Kilpailija käyttää samaa numeroa jokaisessa lähdössään.
  • Viimeisen erän jälkeen kilpailija palauttaa numerolapun kisatoimistoon.
  • Kun sarjan tulokset ovat valmiit, kilpailijat voivat hakea mitalin ja leivän kisatoimistosta. Erillistä palkintojenjakoa ei ole, jotta pitkämatkalaisetkin pääsevät ajoissa nukkumaan!
  • Käytössä on 500m latu, josta 300m kääntyy aiemmin takaisin maalia kohti. 1000m matka hiihdetään kahtena 500m lenkkinä.
  • Lähdön jälkeen on n. 30m tasatyöntöpätkä, jonka loppuminen merkataan havuilla. Vasta havujen jälkeen saa luistella. Huomaa, että tasuripätkällä ei ole latuja!
  • Kilpailun ollessa käynnissä kisaladut on suljettu. Suurta varovaisuutta noudattaen voi kuitenkin siirtyä menolatua pitkin pidemmille laduille verryttelemään. Missään tilanteessa ei saa hiihtää vastavirtaan.
  • Huoltajat / katsojat pysyvät kokonaan pois kisaradalta. Radalla olevalle mäelle ei saa mennä katsojia.
  • Huomaa, että kyseessä on sprinttikilpailu. Latua ei siis tarvitse antaa, eikä sitä siis kannata pyytää. Vaarallinen kiilaaminen ja maalisuoralla kaistanvaihto räikeästi toisen eteen yms. ovat kiellettyjä. Hiihdetään kiihkeässä sprintin hengessä, mutta ehdottomasti myös fairplay -hengessä!
  • Asetamme tarpeen mukaan samaan lähtöön useampia sarjoja, jotta saadaan kaikille hiihtäjille oikea mies-miestä-vastaan sprinttihiihdon elämys.
  • Seuraa kilpailun etenemistä, jotta olet ajoissa lähtöpaikalla. Pidämme reipasta tahtia yllä.
  • Tuomarineuvosto: Heikki Haunia (kilp. johtaja), Mika Mukkala, Susanna Salokangas (TD)
  • Lähes kaikki toiminnot tapahtuvat ulkona – ainoastaan WC ja pieni lämmin oleskelutila sisällä.
  • Mitään papereita (esim. lähtölistoja) ei ole tarjolla. Kaikki tarvittavat tiedot ovat täällä netissä.
  • Tulokset tulevat illan mittaan tänne nettisivullemme.