HONKASPRINTTI / Rice Race Tour / PM-sprintti ke 15.3. klo 18

PÄIVITYS 14.3.: Ilmoittautuneita Honkasprinttiin on nyt kasassa hieman yli 60 (Hiihtokalenteri ja sähköposti yhteensä). Mielellämme otamme vielä mattimyöhäisetkin mukaan, jälki-ilmoittautumisia voi tehdä vielä tiistai-iltaan asti sähköpostilla (heikki.haunia@gmail.com), osanottomaksut suoraan HSU:n tilille FI84 4720 1020 0054 59.

Lue huolella kisaohjeet tämän jutun lopusta!

Honkajoen Seudun Urheilijat järjestää jälleen Honkasprintin ke 15.3. klo 18. Perinteeksi muodostunut kisamme on tällä kertaa myös Rice Race Tour -osakilpailu ja piirinmestaruuskisa!

Kyseessä on henkilökohtainen sprinttikilpailu. Kilpailumuoto on ns. eräsprintti: sama sarja lähtee useamman kerran yhteislähtönä, lasketaan kunkin hiihtäjän sijalukupisteet yhteen, pienin pistemäärä voittaa. Aikoja ei oteta. Tasatilanteessa viimeisen erän järjestys ratkaisee. Matkat n. 300 -1000 metriä sarjasta riippuen. Hiihtotapa on vapaa.

Kilpailukutsu ja ilmoittautuminen: https://hiihtokalenteri.fi/maastohiihto/15-03-2023-honkasprintti-satakunnan-pm-sprintti-rice-race-tour-osakilpailu-1

Huom: Satakunnan hiihto on päättänyt, että aikuisten sarjoihin voi osallistua myös ilman lisenssiä. Tässä tapauksessa ilmoittautumiset sähköpostilla heikki.haunia@gmail.com ja osanottomaksut HSU:n tilille FI84 4720 1020 0054 59.

Kaikki hiihtäjät palkitaan samanlaisella mitalilla ja lisäksi Pirjon Pakarin maistuvalla leivällä! PM- mitalit jaetaan erikseen myöhemmin keväällä Satakunnan hiihdon palkitsemistilaisuudessa.

Kilpailukeskus on Honkajoen urheilukentällä ja pysäköinti monitoimitalo Honkalan P-alueella (os. Honkalantie 1, 38950 Honkajoki).

Lähtölista/aikataulu tulee tänne nettisivulle viimeistään ma 13.3. illan mittaan. Jo etukäteen pystyy ennakoimaan, että viimeistään n. klo 18.30 ovat kaikki kilpailijat jo lähteneet ensimmäiseen eräänsä.

Kilpailuohjeet (päivitetty 14.3.):

  • Kilpailijoiden /huoltajien pysäköinti EHDOTTOMASTI Honkalan monitoimitalon P-alueelle, josta noustaan muutama porras ylös katokseen, jossa numeroiden jako sekä myöhemmin mehutarjoilu ja puffetti (kaffet, makkarat jne).
  • Kilpailunumerot jaetaan ulkokatoksesta yksitellen. Ei seurapusseja.
  • Kilpailija käyttää samaa numeroa jokaisessa lähdössään. Viimeisen erän jälkeen numerot kerätään maalialueella, samalla jaetaan kaikille osanottomitali ja leipä. Huolehdi itse, että luovutat numerosi.
  • Käytössä on 500m latu, josta 300m kääntyy aiemmin takaisin maalia kohti. 1000m matka hiihdetään kahtena 500m lenkkinä (M18, MYL, M40, M55).
  • Lähdön jälkeen on n. 30m tasatyöntöpätkä, jonka loppuminen merkataan havuilla. Vasta havujen jälkeen saa luistella. Huomaa, että tasuripätkällä ei ole latuja!
  • Kilpailun ollessa käynnissä kisaladut on suljettu. Suurta varovaisuutta noudattaen voi kuitenkin siirtyä menolatua pitkin pidemmille laduille verryttelemään. Missään tilanteessa ei saa hiihtää vastavirtaan.
  • Huoltajat / katsojat pysyvät kokonaan pois ladulta. Tämä on erityisen tärkeää viimeisten päivien leutojen säiden takia. Radalla olevalle mäelle ei saa mennä katsojia.
  • Huomaa, että kyseessä on sprinttikilpailu. Latua ei siis tarvitse antaa, eikä sitä siis kannata pyytää. Vaarallinen kiilaaminen ja maalisuoralla kaistanvaihto räikeästi toisen eteen yms. ovat kiellettyjä. Hiihdetään kiihkeässä sprintin hengessä, mutta ehdottomasti myös fairplay -hengessä!
  • Asetamme tarpeen mukaan samaan lähtöön useampia sarjoja. Tavoitteena on saada kaikille hiihtäjille oikea mies-miestä-vastaan sprinttihiihdon elämys.
  • Seuraa kilpailun etenemistä, jotta olet ajoissa lähtöpaikalla. Pidämme reipasta tahtia yllä.
  • Tuomarineuvosto: Heikki Haunia, kilp.johtaja; TD Susanna Salokangas sekä Mika Mukkala.
  • Paikalla kioski, josta löytyy kaffet, makkarat jne.
  • Lähes kaikki toiminnot tapahtuvat ulkona – ainoastaan WC on sisätiloissa. Pieni lämmin oleskelutila käytössä.
  • Mitään papereita (esim. lähtölistoja) ei ole tarjolla. Kaikki tarvittavat tiedot ovat täällä netissä.
  • Tulokset tulevat illan mittaan tänne nettisivullemme.